AS „Siguldas Būvmeistars” iegūst Ilgtspējas Indeksa sudraba novērtējumu

Mai 29, 2012

Šogad jau trešo gadu pēc kārtas notika Ilgtspējas Indeksa noteikšanas pasākums, kurā visus šos gadus ir piedalījies arī AS „Siguldas Būvmeistars”.

Ilgtspējas Indekss ir starptautiski atzīta metodoloģija, kas ļauj ikvienam uzņēmumam Latvijā pārliecināties par savas biznesa prakses stiprajām pusēm un iegūt vērtīgus ieteikumus uzlabojumiem.

Šogad esam īpaši priecīgi par sasniegto rezultātu, jo esam spējuši pacelties vienu pakāpienu augstāk un esam iekļuvuši Ilgtspējas Indeksa sudraba kategorijā.

Sudraba kategorija nozīmē, ka uzņēmums mērķtiecīgi darbojas, lai īstenotu efektīvu ietekmes auditoriju iesaisti un ieviestu procesus, ar kuriem identificēt un vadīt riskus un iespējas. Sudraba grupas kompānijām ir arī apkopoti dati, kuri uzrāda snieguma uzlabojumus galvenās jomās pēdējā gada vai divu laikā.

Sudraba grupā iekļūst uzņēmumi, kuru ilgtspējas indekss ir robežās no 60 līdz 79,9%.

.. Mēs nedomājam apstāties pie sasniegtā un, ilgtermiņā raugoties, plānojam vēl vairāk uzlabot savu darbību un vērtēt ilgtspējas indeksu arī turpmāk, lai pēc gada vai vairākiem jau saņemtu zelta vai pat platīna novērtējumu.

Kopumā šogad Ilgtspējas Indeksam pieteicās 75 uzņēmumi, no kuriem 46 uzņēmumi sasniedza indeksa noteikšanai nepieciešamo minimālo slieksni un ieguva kādu no četriem novērtējumiem – bronzas, sudraba, zelta un platīna.

Kopumā uzņēmumi Ilgtspējas Indeksa noteikšanai sevi vērtē piecās kategorijās:

1.Stratēģija – šajā sadaļā noskaidro, kā uzņēmumi analizē un plāno savu darbību ilgtermiņā, cik lielā mērā būtisku lēmumu pieņemšanā iesaista darbiniekus, klientus un citas „ietekmes puses”, un kā informē sabiedrību par darbības rezultātiem. Ietekme indeksa kopvērtējumā: 15%.

2.Sabiedrība – šajā sadaļā vērtē, vai un cik tālredzīgi uzņēmumi sekmē vietējās kopienas izaugsmi: demogrāfijas un infrastruktūras attīstību, sabiedrības labklājības paaugstināšanu, veselības veicināšanu un citus līdzīgus mērķus. Ietekme indeksa kopvērtējumā: 15%.

3.Darba vide – tiek analizēts, kā uzņēmumi novērtē un attīsta personālu, kādā mērā sekmē darbinieku drošību un labsajūtu darbavietā. Ietekme indeksa kopvērtējumā: 25%.

4. Tirgus attiecības – šie kritēriji palīdz noskaidrot, cik uzņēmumi ir atklāti un atbildīgi pret saviem klientiem, piegādātājiem un uzņēmējdarbības vidi kopumā. Ietekme indeksa kopvērtējumā: 20%.

5. Vide – šajā sadaļā vērtē, vai un kā uzņēmumi novērtē savas darbības ietekmi uz apkārtējo videi un kādus pasākumus veic, lai samazinātu izejvielu patēriņu un atkritumu apjomu. Ietekme indeksa kopvērtējumā: 25%.

Informāciju sagatavoja Ieva Vilcāne
Informācijas sagatavošanai izmantoti materiāli no www.ilgtspejasindekss.lv
2012.gada 28.maijā

Citi raksti šajā kategorijā:

Uzņēmuma darba laiks Lieldienās

Uzņēmuma darba laiks Lieldienās

AS “Siguldas Būvmeistars” birojs un dolomīta šķembu karjers “Tūrkalne” Lieldienu brīvdienās no 29.marta līdz 1.aprīlim NESTRĀDĀS. RBTC “Gāles Nams” darba...

Akcionāriem

Akcionāriem

Akciju sabiedrības „Siguldas Būvmeistars” valde paziņo, ka 2024.gada 26.aprīlī plkst. 16:00 Siguldā, Gāles ielā 27, AS „Siguldas Būvmeistars” birojā 2.stāvā...